به گفته تاریخ، هنگامی که والتر برای اولین بار پس از جنگ جهانی اول، در سال ۱۹۲۲ اولین گنبد ژئودزیکی را برای شرکت زیس طراحی و اجرا کرد، نمیتوانست پیشبینی کند که خلاقیت او چه نتایج فوقالعادهای خواهد داشت. مدتی بعد، فولر ، یک معمار و مهندس آمریکایی، این ایده را توسعه داد و این سازه را به ثبت رساند از آن زمان به بعد، گنبدهای ژئودزیکی در تمام دنیا به خوبی رواج و توسعه یافتند.
بسیاری بر این باور ند که در طبیعت گنبد ژئودزیک سازه و فرم کامل است. چرا؟ چون به سادگی با کمترین مقدار مصالح می توان بزرگترین فضا را محصور کرد. یک گنبد در عین هماهنگی با محیط، بدون نیاز به ستون یا دیوار ، خود را نگه میدارد و فضای باز ایجاد شده امکانات بیشماری برای استفاده ایجاد می کند.
به یک گنبد ژئودزیک نگاهی بیندازید، خواهید دید که شبیه یک کره از وسط یا یک نیمکره است. با نگاهی به یک گنبد ژئودزیک متوجه خواهید شد که از شبکه ای از مثلث ها تشکیل شده است. این تکیه گاه های مثلثی در حالت فشار دائمی باقی می مانند و ساختار را تقریبا تخریب ناپذیر می کند )در ادامه به این موضوع باز خواهیم گشت(. امروزه یک چنین گنبدی به مساحت ۱۱۰ متر مربع توسط ۴ تا ۶ نفر در یک روز ساخته می شود، در حالی که گنبدهای کوچکتر در عرض چند ساعت جمع می شوند.
اگر بخواهید دو سازه با اندازه مشابه ایجاد کنید، یکی به شکل مستطیل و دیگری به شکل گنبد، دومی ۳۰ درصد سطح کمتری خواهد داشت.
این دقیقا یعنی چی؟ یعنی برای ساخت به ۳۰ درصد متریال کمتر نیاز دارید )و همچنان قوی تر از یک ساختار مستطیل خواهد بود(. این همچنین به این معنی است که به دلیل فضای کوچکتر برای گرم کردن و خنک کردن آن، به انرژی کمتری احتیاج دارید.
گنبدهای ژئودزیک به طرق مختلف مردم را مجذوب خود می کنند، یکی از مهمترین آنها دوام شگفت انگیز آنها است. مثلث و قوس قوی ترین شکل های هندسی شناخته شده برای بشر هستند ، حال بیایی د این دو را با هم ترکیب کنیم ، چیزی که از چنین ترکیبی به دست می آید یک
سازه بسیار قوی است که می تواند تحت بارهای سنگین به خوبی عمل کند. مثلث هایی که چارچوب و اساس گنبد را تشکیل می دهند به دلیل شکل هندسی شان به طور یکنواخت از اضلاع خود نیرو را منتقل می کنند. گنبدهای ژئودزیک در برابر حوادث و زلزله بسیار بهتر از سازه
های مستطیلی عمل میکنند و مقاوم هستند.
بیایید دوباره به اولین و قدیمی ترین گنبد ژئودزیکی جهان به سفارش شرکت Zeiss آلمان نگاهی بیاندازیم. چون گنبد قرار بود روی پشت بام قرار بگیرد سازه باید فوق العاده سبک می بود. همچنین باید به اندازه کافی بزرگ می بود تا بتواند تعداد زیادی بیننده را در خود جای دهد، به اندازه کافی منحنی می بود تا سطح خوبی برای نمایش فراهم کند، و به اندازه کافی قوی می بود تا بتواند در برابر باد شدید مقاومت کند. والتر با طراحی یک گنبد ژئودزیک دقیقا تمام این خواسته ها را محقق کرد.
در گنبد نیروها به طور مساوی روی سطح آنها پخش می شود.در نتیجه برای ساخت نیازی به شالوده محکمی ندارند، تنها کافی است سطح مورد نظر تراز باشد. پنجره ها می توانند در هر مکانی که بخواهید نصب شوند و همچنین نیازی به استفاده از ماشین آلات سنگین نیست.
با توجه به اثرات محسوس گرمایش جهانی، دولت ها برآن شدند با اجرای تدابیری، کمترین ردپای ممکن را در محیط زیست باقی بگذارند.
گنبدها یک راه حل عالی هستند. چون از اصول “طراحی آگاهانه در محیط زیست” پیروی می کنند و بر اساس ایده “حفاظت از منابع محدود
زمین ” هستند. گنبدها از چوب ساخته شده اند که از نظر انرژی کارآمد هستند، نیازی به فونداسیون های بتنی سنگین ندارند، آنها معماری را به محیط زیست متصل می کنند، و نمونه ای عالی از طراحی پایدار هستند ، اینها یعنی حفظ تعادل طبیعی زمینمان .
برخی می گویند که ظاهر از هر چیز مهم تر است. گنبد ژئودزیک در هر مکانی قطعا چشم نواز است و از انبوه اشکال استاندارد ساختمانی
متمایز است و طراحی نوآورانه را با عملکرد ترکیب می کند. در سراسردنیا مردم برای کاربردهای متفاوتی از این سازه استفاده میکنند. از محبوب ترین آنها میشود به ساخت کمپینگ ، اتاق های هتل در فضای باز، گلخانه های حیاط خلوت، باغ های زمستانی ، روف گارن ، کلاس
های درس در فضای باز ، کافه تریاها، انواع آلاچیق اشاره کرد.
در دانشگاه ها طراحی گنبدهای ژئودزیک به معماران آموزش داده نمی شود و مورد توجه قرار نمی گیرد، در کتاب ها یشان شرح داده نشده
و معمولا برای مقالات پایان ترم طراحی استفاده نمی شود. این بدان معنی است که تنها معماران و مهندسانی هندسه و ویژگی های این سازه را به خوبی درک می کن ند و می تواند روی این سازه کار کنند که استعداد و تجربه کافی داشته باشند. بنابراین ، چنین پروژه های فکر شده، با کیفیت و دقیق خواهند بود.